Djelatnosti
Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Kako nadoknaditi Magnezij prirodnim putem

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem tijelu. Ključni je pokretač više od 300 metaboličkih procesa. Osim toga, magnezij je zaslužan za pravilan rad srca, štiti krvožilni i živčani sustav. Mogli bismo čak reći da je zaslužan i za naše dobro raspoloženje. Magnezij je pokretač naših crijeva i zaštitnik naših kostiju i mišića.

S obzirom da magnezij također pruža tijelu izdržljivost i snagu, vrlo lako je uočiti kad nam isti mineral nedostaje u tijelu.

Prvi znak da magnezij nije na željenoj razini je nedostatak apetita, praćen umorom. Nedostatak koncentracije slijedi, zatim grčevi u mišićima. Sve su to simptomi koji govore da vam nedostaje magnezij.

Kako najbolje nadoknaditi Magnezij?

Najlakši i najbrži način za nadoknaditi magnezij bio bi u obliku suplemenata i raznih kapsula koje se odavno mogu naći na tržištu.

Prije nego se odlučite za brzo rješenje, rađe pročitajte nastavak teksta. Donosimo vam rješenja za nadomjestak spomenutog minerala u njegovom prirodnom obliku u namirnicama koje su vam svaki dan na domak ruke. Tako je, magnezij se nalazi u namirnicama koje sigurno koristite svakodnevno.


Magnezij u hrani

Zeleno lisnato povrće

Magnezij je sastavni dio klorofila (zelenog pigmenta kod biljaka), tako da ima smisla da se magnezij nalazi najviše u zelenom povrću. Zdjelica sirovog povrća može sadržavati 79 mg magnezija a ista zdjelica kuhanog povrća skoro duplo više.

U ovom slučaju, kako biste održali magnezij na pristojnoj razini u tijelu, slobodno si obogatite prehranu špinatom, blitvom, keljem, salatama i ostalim povrćem. Osim što je bogato magnezijem, svo zeleno lisnato povrće je važan izvor ostalih minerala koji pospješuju učinak koji na naše tijelo ima magnezij. Zbog klorofila u visokom sastavu, zelena magma je također poznata kao visoki izvor magnezija.

Alge

Također su zelene, lisnate i pune cinka i željeza. Magnezij je sastavni dio algi, a jednu koju bismo posebno predstavili je Spirulina. Ova poznata alga je lako dostupna u prahu i preporuča se kao suplement u mnogim jelima. Zbog svog jednostavnog okusa bez prejakog utjecaja na okus jela, Spirulina je postala čest gost shakeova, smoothie-a, raznih smjesa za doručak i proteinskih napitaka. Alge poput Spiruline mogu se koristiti za pripremu ukusnih juha i kao dodatak salatama.

Orašasti plodovi i sjemenke

Magnezij je sastavni dio sjemenki i orašastih plodova. Sjemenka koja se može najviše pohvaliti s udjelom magnezija je sezam.

Od orašastih plodova najbogatiji magnezijem je brazilski oraščić, badem, orah i na kraju kikiriki. Magnezij se nalazi u svim navedenim plodovima u sličnim količinama, no valja obratiti pažnju i na udio masnoća koju nose navedeni plodovi.

Mahunarke i integralne žitarice

Soja, grah, slanutak pa i sve vrste leća bogate su magnezijem. Zbog svog utjecaja na metabolizam mahunarke i integralne žitarice pomažu održati poželjnu razinu magnezija u krvi. Od žitarica, najveći izvor za magnezij je smeđa riža, kvinoja, proso, heljda pa ječam i zob.

Banana i suho voće

Banana srednje veličine može sadržavati oko 30 mg magnezija, te je poznata po tome da je prva kojoj hrlimo kad je magnezij u opasnosti.
Suho voće, ponajviše smokve, bogati je izvor magnezija. Datulje, marelice, suhi ananas i ostalo voće, osim što je jako ukusno i zdravo kao međuobrok također pomaže kako bi magnezij ostao na željenoj razini.

Pogledajte i ostale produkte na web stranici: https://www.malinca.hr/.