Djelatnosti
Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Magnezij

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Znamo za magnezij još iz osnovne škole kad se spominjao na satovima kemije. Često čujemo kako se magnezij spominje u pozitivnom smislu i vidimo ga obilježenog na pakiranjima zdrave hrane.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala prisutnih u ljudskom tijelu. Kao pokretač više od 300 metaboličkih procesa koji se odvijaju u našem tijelu svaki dan, magnezij sudjeluje u izgradnji kostiju, mišića i vezivnih tkiva. Magnezij pospješuje rad svih mišića, te regulira rad srca. U kostima je magnezij prisutan čak do 60% dok ostatak cirkulira u mekim tkivima. Magnezij također cirkulira u krvi i staničnim tekućinama no u količini od samo 1%.

Kao jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, magnezij u glavnoj ulozi može utjecati na mnoga stanja koja iskusimo na dnevnoj bazi. Tako magnezij smiruje živčani sustav, utječe na povoljnije spavanje, na manjak tjeskobe i loše raspoloženje. Pospješuje probavu i ublažava simptome predmenstrualnog sindroma.

Magnezij također regulira želučanu kiselinu, smanjuje stres, podiže energiju i pokreće rad crijeva. Jako je važan za zdravlje krvožilnog sustava zato što magnezij omogućava pravilan rad srca te sprečava sužavanje koronarnih krvnih žila.

Ima veliki utjecaj i na izgradnju i održavanje gustoće kostiju, te pomaže u prevenciji osteoporoze i osteopenije. Dok je kalcij zaslužan za čvrstoću zubiju, magnezij je zaslužan za caklinu i zaštitu zubiju.