Djelatnosti
Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Spirulina

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Kad je u pitanju Spirulina, često čujemo da je to ujedno i superhrana 21.og stoljeća. No što je zapravo spirulina, kakav je njen utjecaj na naše zdravlja i kako možemo, koristeći ju, poraditi na vitalnosti i zdravlju otkrivamo u nastavku. Također ćemo objasniti zašto se spirulina naziva superhranom.

Spirulina je alga, točnije mikroalga koja je ujedno i jednostanični organizam. Mikroalga, kao što je spirulina, nije veća od bakterije. Osim što spada i pod superhranu, spirulina sudjeluje u fotosintezi i proizvodnji sunčeve energije, zbog toga što je iznimno bogata klorofilom.

Spirulina se koristi u terapijske svrhe već godinama te je stalni pripravak kad se radi o vegetarijanskoj i makrobiotičkoj prehrani. Spirulina se preporuča svima i to zbog svoje visoke nutritivne vrijednosti. Bogata je aminokiselinama te vitaminima i mineralima koji su nam prijeko potrebni.

Od čega se sastoji Spirulina?

Spirulina sadrži široki spektar antioksidansa, vitamina i minerala koje su potrebni našem tijelu na svakodnevnoj bazi. Osim što se sastoji od cijelog spektra vitamina B (B1, B2, B3, B12 i folnu kiselinu), prisutni su i vitamini A, C, D, E i K.

Dok je udio kalcija 26 puta veći nego kod kravljeg mlijeka, spirulina se može pohvaliti i prisustvom ostalih minerala neophodnih za naše tijelo kao što su: željezo, bakar, magnezij, kalij, natrij, cink, selen i mangan.

Spirulina sadrži i antioksidanse, od kojih možemo istaknuti kako sadrži 10 puta više beta karotena nego mrkva.