Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Mezoterapija i PRP terapija vlasišta

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
MEZOTERAPIJA i PRP terapija vlasišta

Pola muške populacije bijele rase u srednjoj dobi susreće se s problemom gubitka kose, a u starijoj dobi ćelavost je prisutna i do 80 %. Uzrok gubitka kose u većini slučajeva je nasljednog karaktera, hormoni ili starenje.
Osim muškaraca s ovim problemom susreću se i žene, u nešto manjem postotku-30%, ali kod žena u pravilu izaziva više problema - kao što su gubitak samopouzdanja, nezadovoljstvo izgledom, stres, frustraciju, nelagodu...

Alopecija (gubitak kose) uzrokuju:
  • hormonalni problemi
  • bolesti
  • uzimanje neke vrste lijekova
  • nasljedni faktori
  • stres
  • utjecaj iz okoline
Postoje dvije vrste gubitka kose, a to su razrjeđivanje i žarišni gubitak kose.
Međutim, postoje tretmani koji mogu ublažiti i u nekim slučajevima i riješiti probleme s gubitkom kose. Jedan od takvih tretmana je i mezoterapija vlasišta. Ova terapija vlasišta podrazumijeva injektiranje koktela hijalurona, minerala i vitamina, te drugih aktivnih tvari u vlasište. Ovaj tretman obnavlja vlasište, potiče novi rast kose te jača korijen kose i vlasišta. Ova metoda se koristi preko šezdeset godina i jedna je od popularnijih, a osim za tretman vlasišta, koristi se i za podmlađivanje tijela i lica.

PRP terapija vlasišta, engleski “Platelet Rich Plasma”, je tretman gdje se pomoću krvne plazme bogate trombocitima rješavaju problemi ne samo s ispadanjem kose, već kod oštećenja ligamenata, karpalnog tunela, tkiva, prijeloma kostiju, bora, akni....
Ova terapija potiče ubrzani rast kose, te tako rješava probleme ćelavosti. Prednosti ove terapije su, budući da se koristi krv samog pacijenta, izostanak alergijskih reakcija, brz oporavak bez ožiljaka i iritacija.
Prije PRP tretmana potrebno je liječniku dati podatke o svojoj povijesti bolesti i alergijama te lijekovi koje pacijent uzima. Tretman se ne izvodi pod općom anestezijom. Sam proces je vrlo jednostavan i ne traje više od dvadeset minuta. Prije primjene PRP terapije radi se čišćenje vlasišta  pri čemu se koristi lokalna anestezija te se na kraju tretman rasporedi na cijelom području. PRP terapija vlasišta stimulirat će folikule i potaknut rast kose i jačanje vlasišta.
Ova terapija uspješna je u 80% slučajeva i može se kombinirati s drugim terapijama. Vrijeme djelovanja terapije oko godinu dana.