Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Umjeravanje

Članci: Umjeravanje
Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Trebate umjeravanje?

Nazovite BMB Laboratorij Brcković na telefon 01 2866 893, mobitel 099 2866 891 ili pošaljite UPIT preko portala ePIRH.
 
Kalibracija ili umjeravanje mjerila je skup operacija, koji se u određenim uvjetima stavljaju u odnose među vrijednostima, te pokazuju mjerni sustav koji predstavlja materijaliziranu mjeru i pripadajuću vrijednost dobivenu s etalonima.

Mjerne sustave je potrebno održavati, servisirati i onda kad nisu u kvaru, potrebno je umjeravanje. Mjerilima komponente od kojih je sastavljeni, za vrijeme upotrebe, posebno ako je pogrešna, pouzdanost se smanjuje. Promjene ovisne o vremenu, odnosno otkloni smanjuju pouzdanost instrumenata. Ovo posebno vrijedi (umjeravanje) za elektronične mjerne instrumente kompleksne strukture, kod kojih su pojedini parametri međusobno ovisni na posve nepredvidiv način. Tu se dakle točnost mjernog instrumenta može ograničiti na određeno vremensko razdoblje. Obično proizvođači točnost elektronskih mjerila ograničavaju na jednu godinu, rijetko na dvije godine, a najčešće na par mjeseci.

Mjerila možemo podesti umjeravanjem kako bi pravovremeno otkrili i izbjegli upitne vremenski ovisne promjene.
Ako se napravi pravilno umjeravanje mjerila može se povećati proizvodnost, osigurati konzistentnost, optimizirati izvori, kompatibilnost i primjenjivost proizvoda, te njihovu primjenu bilo gdje.

BMB Laboratorij Brcković surađuje godinama s Državnim zavodom za mjeriteljstvo vezanim uz umjeravanje mjerila. Od 26.10. 2010. godine dodijeljena im je akreditacija za umjeravanje mjerila tlaka, temperature te od 2014. su akreditirani za relativnu vlažnost od HAA (Hrvatske agencije za akreditaciju) prema normi HRN EN ISO IEC 17025:2007.

Karta: