CYBEX CENTAR

Andrije Hebranga 20/2
Zagreb ...
Više...
Ivana Žorža bb
Rijeka ...
Više...
Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
CYBEX CENTAR, ordinacija za izokinetičku dijagnostiku mišića i zglobova
Ulica:
Voćarska 106
Pošta i mjesto:
10000 Zagreb
Županija:
Zagreb i zagrebačka županija (01)
Telefon:
+385 (... - klikni za broj
Telefon:
+385 (0)1 4680 019
+385 (0)1 4680 017
Mobitel:
+385 (0... - klikni za broj
Mobitel:
+385 (0)98 315 650
Fax:
+385 (0... - klikni za broj
Fax:
+385 (0)1 460 99 40
E-mail:
Web:
http://www.cybexcentar.com
OIB:
24284849966
Osnovana:
1995.
Radno vrijeme:
Pon.-Pet. 9:00-17:00 ili po dogovoru
Opis tvrtke:


dr. med. SLOBODAN KUVALJA

Termini se rezerviraju telefonskim putem

Dijagnostika:                                                      Rehabilitacija:
+385 (0)1 4680 019                                           +385 (0)1 4680 017
slobodan.kuvalja@gmail.com
slobodan.kuvalja@cybexcentar.com
Rehabilitacija mora biti učinkovita 
 
Iskustvo:
Kao prva ustanova koja se bavi provođenjem biomehaničko izokinetičke dijagnostike i rehabilitacije lokomotornog sustava, CYBEX CENTAR osnovan je 1995. godine.
Do danas obavljeno je 70.000 izokinetičkih testiranja i preko 200.000 terapeutskih izokinetičkih tretmana. Ako se usporedi s  drugim centarima u ovom području medicine, iskustva ovakvih razmjera su rijetka.
U Cybex Centru raspolažu s najvećom tehničkom bazom opreme (pet izokinetičkih aparata, te opremom za druge oblike dijagnostike i rehabilitacije).
Stručnjaci Cybex Centra svoja znanja stjecali su u vodećim centrima za ova područja medicine u Švicarskoj. Danas je Cybex Centar edukacijski centar za primjenu izokinetičkih metoda rehabilitacije za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.


Znanje:
Stručnjaci iz CYBEX CENTRA preko 10 godina vode dio nastave Visokog zdravstvenog učilišta u Zagrebu za smjer fizioterapije. Uz pomoć ovog centra započeli su s radom kabineti za izokinetičku dijagnostiku i rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Lipik, Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice, Općoj bolnici Koprivnica, Zavodu za rehabilitaciju djece oboljele od cerebralne paralize Goljak, Zdravstvenom zavodu Zdravje Ljubljana, CYK centru Banja Luka i Pokrajinskom zavodu za sport Novi Sad. Surađuju s fakultetima FSB-om u Zagrebu, FER -om u Zagrebu, KIF-om u Zagrebu, Medecinskim fakultetom u Zagrebu na preddiplomskim i poslije diplomskim edukacijama, a u suradnji s FSB-om su unaprijedili postupke liječenja lubalne kralježnice i artroze kukova.

Naša vizija:
treba biti početak i kraj svake rehabilitacije

Cilj CYBEX CENTRA osposobiti što više ustanova za pravilnu primjenu ovakve tehnologije i smanjiti stopu invaliditeta. Primjenom izokinetičke dijagnostike i rehabilitacije u budućnosti u Hrvatskoj smanjila bi se  poboljevanja, troškovi lječenja i bolovanja. Reference centra su rezultati u liječenju pacijenata.

SLOBODAN KUVALJA, DR. MED.

LINKOVI:

 
javlja se najčešće u bokovima, preponama i rjeđe u stražnjem dijelu. Nastaje zbog poremećaja u odnosima snage zbog krivog opterećenja zgloba kuka. 
Izokinetičkim testovima moguće je prije nastanka oštećenja otkriti uzroke i ciljanim vježbama zaustaviti napredovanje problema i otklanjanje tegoba.je posljedica ozljeda dijelova zgloba, ligamenata i hrskavica na natkoljeničnoj i potkoljeničnoj zglobnoj površini ili časici.  Pravovremenom izokinetičkom dijagnostikom mogu se otkriti poremećaji rada zgloba i mišića i spriječiti daljna oštećenja zgloba. 


javlja se u predjelu križa, vratne kralježnice i ramena.Ako se izuzmu ozljede kralježaka, glavni razlog je poremećena statika i dinamika zbog poremećaja odnosa snaga mišića koji pokreću i drže cijeli sustav određenog dijela tijela.
Izokinetičkim testovima ispitat će se odnosi snaga u svim mišićima nogu ovisno o bolovima (kod bolova u kralježnici mišići nogu i stupa kralježnice, a kod bolova u vratu i ramenima ispituje se rad mišića vrata i ramena), te će se s vježbama otkloniti poremećaj i tegoba.


 
javlja se nakon istegnuća zgloba ili zbog ozljede. Ako se ozljede ili istegnuća ne liječe, mogu dovesti do ponavljanja i uzrokovati nestabilan zglob.
Izokinetičkim testovima  otkrivanje ovakvih ozljeda je lako, a uklanjanje je moguće izokinetičkim vježbama.

Poveznica (LINK) na članak