IPL depilacija

Dr. Ante Starčevića 28 (Banija)
Karlovac ...
Više...
Hanuševa 6/3kat
Zagreb ...
Više...
Božidara Adžije 1
Zagreb ...
Više...
Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
IPL depilacija

Želite ukloniti dlačice zauvijek?
Dođite kod nas!
Posebna ponuda - IPL depilacija, cijelo tijelo,  890 KN.

Nalazimo se u Zagrebu - Dubrava. GARANTIRAMO zadovoljstvo!

Rezervirajte termin na 091 2757 607 ili putem obrasca:
 

Kako do nas:


Skoro cijelo ljudsko tijelo je prekriveno dlačicama, osim dlanova, stopala i usana. Funkcija dlačica, zaštita od hladnoće, sunca, je minimalna, osim kose koja uz estetsku funkciju također i štiti tijelo.

Na ljudskom tijelu postoje tri vrste dlačica:
  • lanugo – svijetle i kratke
  • velus – kratke ali s više pigmenta
  • terminalne – tamne, deblje i duge
Dlaka se sastoji od dva dijela stabljike i korijena. Korijen se nalazi u dermisu ili potkožju. U donjem dijelu korijen je proširen i čini bulbus. Na bulbusu je udubljenje, papila, preko kojeg se dlake hrane. Korijen je obavijen posebnom ovojnicom koja se zove folikul. Na spoju folikula i papile rastu dlake, a naziva se matriks. Kako bi se spriječio rast dlaka potrebno je uništiti matriks, ali se smatra da folikul ima najvažniju ulogu u rastu dlaka.
Razlog za trajno uklanjanja dlačica može biti estetske prirode, a nekad razlog je medicinski – urastanje dlaka.

Postoje privremena rješenja za uklanjanje dlačica:
  • čupanje pincetom
  • brijanje s žiletom
  • depilatorima
  • raznim pripravcima medom i limunom, voskom….
Česte neželjene pojave kod brijanja dlaka su ožiljci, upale korijena dlake, urasle dlačice, tamna pigmetacija…
Od trajnih metoda uklanjanja dlačica izdvojili bi IPL tretman – fotoepilaciju, koji je najučinkovitija metoda za trajno uklanjanje dlaka. IPL tretman možete dogovoriti u novouređenom Kozmetičkom salonu Impress koji se nalazi u Dubravi 252, Zagreb u neposrednoj blizini tramvajske stanice te ima osigurana parkirna mjesta za klijente. Ova metoda primjenjuje se dvadeset i pet godina. Uređaji za IPL tretman odašilju zraku energije koja se apsorbira u melaninu koja uništava folikul dlake. Svijetle dlake se ne mogu tretirati IPL uređajima i laserima jer nemaju melanin te je također IPL tretman manje učinkovit kod plavih i crvenih dlaka. Kod IPL tretmana koriste se metode pothlađivanja ili lokalna anestezija kako bi se uklonila moguća nelagoda. Najučinkovitija IPL depilacija je kod osoba koje su svijetle puti, a imaju tamne dlake. Ne preporuča se prije i poslije tretmana odlazak u solarije i uzimanje beta karotena te izlaganje suncu. Preporuča se korištenje sredstava za zaštitu od sunca. Prije tretmana preporuča se brijati dlake, jer na taj način se stvara više dlaka u anagenoj fazi. Nakon deset dana od tretmana pojavit će se nove dlake te je IPL tretman potrebno ponoviti 3-5 puta jer sve dlake nisu u istoj fazi.
 

Rezervirajte termin na 091 2757 607 ili putem obrasca:

 

Poveznica (LINK) na članak Kozmetički salon