Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Liječenje zuba

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Liječenje zuba bez neugodnih iskustava


 
Nazovite Ordinaciju dentalne medicine mr.sc. Lade Hemerich Martinčić i dogovorite pregled u ugodnom ambijentu opremljnenom najnovijom stomatološkom opremom na telefon +385 (0)1 482 13 35 ili mobitel +385 (0)98 703 084.

Gdje?
Pantovčak 16/I
10000 Zagreb

 
Loše navike koje mogu uzrokovati oštećenja zuba:
  • griženje noktiju, olovke
  • škrgutanje zubima
  • traume…
Liječenje zuba je terapija patoloških procesa u zubnoj pulpi. Pulpa daje vitalnost zubu i opskrbljuje ga krvnim žilama i živcima. Liječenje zuba radi se kad je karijes razori zubnu caklinu i dentin te prodre do pulpe. Uzrok odumiranja zuba je zbog prodora toksina i bakterija. Prije postavljanja ispuna potrebno je pristupiti liječenju zuba te se liječenje zuba sastoji od:
  • mehaničkog čišćenja korijenskih kanala
  • kemijskog čišćenja korijenskih kanala
Jedino hermetičko punjenje kanala i restauracija zubne krune može zaustaviti kolanje bakterija i propadanje zuba.

Liječenje zuba radi se:
  • ručno
  • strojno
Liječeni zub može opstati dugo u ustima te je vrijedan kao i vitalni.

Nakon liječenja zuba pristupa se ispunu i nadogradnji.
Današnji ispuni već odavna svojom morfologijom i bojom imitiraju zdravi zub. Koriste se kako bi nadomjestili zubno tkivo oštećeno karijesom ili ako je zub slomljen. Amalgamske plombe se danas skoro i ne koriste te su u nekim europskim zemljama zabranjene. Razlog zašto se sve više napušta upotreba ovih plombi je rubna pukotina kroz koju mogu prodrijeti bakterije. Za restauraciju zuba danas se koristi kompozitni materijal. Novi kompozitni materijali su riješili i problem trajnosti tako da zubi s kompozitnim ispunom zadovoljavaju izgledom i kvalitetom odnosno trajnošću. Sprečavanje prodora bakterija kod ovakvih ispuna sprječava kemijska i mikromehanička veza koja povezuje zub s ispunom te adhezivna sredstva poboljšavaju vezu zuba i ispuna.
Kod liječenja zuba potrebno je prije svega temeljito i precizno  dijagnosticirati karijes. Karijes se detektira oštrim instrumentom, kod karijesa instrument upada u omekšanu  zubnu caklinu i dentin  ili postoje sredstva koja oboje dio zuba koji je zahvaćen karijesom. Kod zuba restauriranih s ispunom  bakterije  prolaze  kroz pukotine i zahvaćaju  zub ispod ispuna te nije vidljivo golim okom, a tek nakon što  karijes  razori zub i osjeti se bol moguće je detektirati karijes. Tada je naročito potrebno što prije započeti liječenje zuba.

Za detaljnije informacije vezane uz liječenja zuba i druga pitanja pošaljite upit preko portala ePIRH i dogovorite pregled.