Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Fiksni aparatić

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije


Trebate fiksni aparatić?


Nazovite i dogovorite 
ortodontski pregled te naručite svoj fiksni aparatić Stomatološkoj ordinaciji dr. stom. spec. ortodont  Zoran Čeović na telefon 01 3734 018 ili mobitel 091 206 32 62.

Gdje?

I.B.Mažuranić 20
Zagreb-Malešnica

Djeca bi trebala prvi ortodontski pregled obaviti s devet ili deset godina, dok se problem s nedostatkom mjesta za smještaj trajnih zubi ili krivi zagriz može riješiti i mobilnim aparatićem. Najčešća pogreška roditelja je što djecu na prvi ortodonski pregled dovode s četrnaest ili petnaest godina kad je već vrijeme  fiksni  aparatić.

Problemi koje efikasno rješava fiksni aparatić su:
  • Isturena čeljust prema van – progenija
  • Donji gornji zubi nagnuti prema unutra – pokrovni zagriz
  • Kod zagriza pacijentu ostaje razmak različite veličine između gornjih i donjih zuba – otvoreni zagriz
Fiksni aparatić, odnosno bravice koje čine njegovu osnovu, mogu biti napravljeni od različitih materijala:
  • Medicinskog čelika (legure s niklom ili bez)
  • Kompozita
  • Keramike
  • Zlata
Postavljanje fiksnog otrtontskog aparata je potpuno bezbolno, jer se bravice lijepe na površinu zuba, bez ikakvog brušenja, anestezije …
Optimalni pregledi nakon postavljanja fiksnog ortodontskog aparata su petnaest do dvadeset dana ili trideset do četrdeset dana.
Higijena zuba je jako bitna kod nošenja fiksnog aparata. Zubi se moraju prati nakon svakog jela i to prvo intradentnalom četkicom i poslije tri minute običnom četkicom za zube.

Fiksni aparatić se skida nakon što je završila terapija i postupak je također bezbolan.
Nakon što je završila terapija, fiksni aparatić se skida, uzima se otisak u vosku od kojeg se pravi gipsani odljev prema kojem se pravi mobilni aparatić koji će zadržati zube u ispravljenom obliku.
Ako se ne nosi mobilni aparatić može se dogoditi da se zubi vrate u prvobitni položaj. Fiksni aparatić se može postaviti i kod osoba starijih od 18 godina.

Za dodatne informacije pošaljite UPIT prekoportala ePIRH.