Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Čišćenje injektora

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Trebate čišćenje injektora?

Nazovite  AUTOSERVIS BUCO vlasnik Dragutina Krizmana na telefon :+385 (0)1 2931 710, mobitel +385 (0)99 2931 710 ili fax:+385 (0)1 2931 710.Pretvaranje kemijske energije u motoru vozila u mehaničke rad je najvažniji zadatak motora. Postiže se izgaranjem goriva u cilindrima te kako bi proces izgaranja bio korektan potrebno je omogućiti kvalitetnu smjesu zraka i goriva. U ovom procesu važnu ulogu ima ubrizgavanje injektora (brizgaljki).
Njihov zadatak je točno raspršivanje goriva.

Kako omogućiti veću iskoristivost goriva i neometan dovod goriva?

Kako bi postigli što veću iskoristivost goriva i neometan dovod treba redovito obavljati  čišćenje injektora te provjeravati da nisu brizgaljke oštećene.

Onečišćeni injektori mogu uzrokovati:
 • veću potrošnju goriva
 • nemiran rad motora
 • otežano paljenje
 • smanjenje snage motora
 • loš sastav ispušnih plinova
 • povećano habanje dijelova klipnog mehanizma
 • otežan rad lambda sonde
 • začepljenje katalizatora…
U proizvodnji autodijelova injektori (brizgaljke) postavljaju najveće zahtjeve.

Injektori su tijekom rada izloženi velikim temperaturnim oscilacijama, nečistoćama iz goriva, prodoru ulja zbog čega se stvara talog koji može na više načina utjecati na rad:
 • smanjenje protoka
 • promjenu smjera mlaza
 • lošu raspršenost goriva
 • veću propusnost injektora
Kako bi se osigurao nesmetan rad motora i izbjegla kupnja novih brizgaljki, čija cijena nije niska,  potrebno je obaviti čišćenje injektora. Čišćenje injektora moguće je ako brizgaljke nisu oštećene.
Kemijsko čišćenje injektora moguće je pomoću aditiva koji se dodaju u gorivo i sprečavaju stvaranje taloga. Prednost ovog čišćenja su niska cijena i jednostavnost, ali rezultati nisu najbolji. Može se poboljšati dodavanjem finih filtra u tijelo brizgaljke.
Ispitivanje i čišćenje injektora moguće je obaviti pomoću ultrazvučnog uređaja. Proces se sastoji od toga da se brizgaljke izgrađuju iz motora i ugrađuju u ultazvučni uređaj. Obavlja se provjera propusnosti, protoka i kvaliteta mlaza goriva. Injektori se potapaju u posebnu tekućini i izlažu ultrazvuku te se postupak može ponoviti dva i iznimno tri puta. Čišćenje injektora ultrazvukom ima prednost jer su brizgaljke očišćene na svim površinama te nečistoća ostaje izvan motora, ugrađuje se novi filtar, kapica, gumice i dobiva se informacija o mehaničkim oštećenjima brizgaljki.

AUTOSERVISU možete obaviti reparaturu motora i getriba, dijagnostiku svih vrsta vozila, servis osobnih i manjih dostavnih vozila, ABS kočionih sustava te kontrolu i ultrazvučno čišćenje injektora.

Za detaljnije informacije pošaljite UPIT preko portala ePIRH ili kontaktirate:
AUTOSERVIS BUCO
Vrtnjakovečka 1
10000 Zagreb – Gornja Dubrava

 
Poveznica (LINK) na članak Auto plin ugradnja.