Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Električni kabeli

Petrovaradinska 40 B
Zagreb ...
Više...
Stara Cesta 32
Hrvatski Leskovac ...
Više...
Upit
Proizvodi i usluge
Akcije


Trebate električne kabele?

Nazovite tvrtku Inel d.o.o. i dogovorite narurudžbu.


Komercjala: 021 569 789
Maloprodaja: 021 569 782

Pošaljite UPIT na fax 021 569 785 ili na e-mail inel@inelsplit.hr


Električni kabeli, ovisno o zahtjevima trošila, prenose električno napajanje na trošila, a to su svi uređaji kojima je za rad potrebna električna energija ili razdjelnike koji su mjesta gdje se razdjeljuje električna energija.

Odabir električnih kabela ovisi o vrsti i količini električne energije, njenoj funkciji. Kako električna energija ima štetno djelovanje potrebno je izolirati kabele i vodiče. Mjerenjem električnog otpora izolacije može se provjeriti ispravnost.
Električni kabeli koriste se za trajne instalacije u kućanstvima. Postavljaju se između obloga od gipsanih ploča, u žbuku zida, ispod podnih obloga, iznad stropa....Ako se razvlače duž površine zida, stropa mogu se prikriti račvastim kanalima. Kod razvlačenja do utičnica električni kabeli trebaju se postaviti okomito, a mogu se provesti iznad stropa ili ispod razine poda. Električni kabeli se ne postavljaju dijagonalno, jer prilikom bušenja zidova (postavljanja slika, polica...) može se dogoditi da se ošteti kabel. Kod pronalaženja električnih kabela (u zidu, stropu ili podu) mogu pomoći detektori metala.
Za pričvršćivanje električnih kabela koriste se obujmice koje se postavljaju otprilike na svakih 250 mm. Ako se električni kabel postavlja u blizini grede, onda se obujmice postavljaju 50 mm od grede. Gdje električni kabeli prolaze kroz zid obavezno se postavljaju plastične ili metalne instalacijske cijevi.

Tvrtka Inel d.o.o. Split specijalizirana je za prodaju svih vrsta električnih kablova i vodova. Osim standardnih kabela u ponudi imaju kabele i dodatnu opremu renominiranih svjetskih proizvođača.

Adresa:
Šibenska 9
21000 Split