Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

LETZ

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije


LETZ je zahvat kojim se elektrokirurški  trajno uklanjaju predmaligne promjene na vratu maternice. LETZ konizacija  je odstranjivanje abnormalnog tkiva u obliku konusa koje je visoko u cerviksu (cervikalnom kanalu). Uklanja se i normalno tkivo oko ruba konusa kako bi rub bio bez abnormalnih stanica.
 
LETZ konizacija koristi se kako bi se:
  • uklonio tanji ili deblji sloj tkiva iz maternice (ovisi o tome koliko tkiva treba biti ispitano)
  • dijagnosticirao i liječio abnormalni dio tkiva
Postupak  LETZ osim što označava tehniku elektrosekcije cerviksa, upotrebu električne omče kojom se odstranjuje transformacijska zona, označava i postupak za uzimanje uzoraka vrata maternice s bilo kojeg njegovog dijela (naziva se i LETZ biopsija).
Točniji naziv za ovaj postupak  bio bi LEEP (Loop Electrosurgical Excisional Procedure), odnosno u značenju elektrokirurške resekcije kolposkopski vidljive lezije.
Mjesto gdje nastaju najčešće HPV infekcije naziva se transformacijska zona (područje koje se proteže između mnogoslojnog i cilindričnog pločastog epitela) koje mogu dovesti do cervikalne displazije.

Kod postupka LETZ  je prema studijama visoka stopa izlječenja od 90-97%, a kasnije komplikacije minimalne zahvaljujući učinku istodobnog reza i koagulacije tkiva.

Zahvat LETZ se najčešće koristi kod otklanjanja lezija na dubini od 8-10 mm, odnosno ne ide u dubinu cerviksa te je zbog toga oporavak brži i jednostavniji.

Ključne riječi: 
LETZ konizacija. LETZ biopsija. LETZ ekscizija (transformacijske zone).

Za detaljnije informacije nazovite Polikliniku dr. MARTON na telefon +385 (0)1 4811 336, mobitel +385 (0)98 355 769 ili pošaljite UPIT preko portala ePIRH.
 

Karta:Poveznica na članak Ultrazvučna dijagnostika