Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Ultrazvučna dijagnostika

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Ultrazvučna dijagnostika je metoda koja koristi ultrazvuk kao neinvazivnu dijagnostičku metodu. Kod ultrazvučnog pregleda koristi se ultrazvučna sonda i gel kako bi se tijelo pacijenta izložilo visokofrekventnim zvučnim valovima. Ovo je sigurna i bezbolna dijagnostička metoda, a slike unutrašnjosti tijela stvara pomoću zvučnih valova. Struktura i gibanje organa te protok krvi u krvnim žilama se pomoću ultrazvuka vide u realnom vremenu.
kod ultrazvučnog pregleda nema do sad poznatih štetnih posljedica.

U Poliklinici dr. Marton možete se naručiti na ginekološku ultrazvučnu dijagnostiku  koja je invazivni ultrazvučni pregled. Ocjena stanja organa male zdjelice može ustvrditi ultrazvučna dijagnostika. Color Doppler UZV dijagnostikom može se utvrditi ocjena pojedinih organa na osnovu izgleda pojedinih organa i ocjene prokrvljenosti.

 
 
Ultrazvučna dijagnostika koristi se i kod:
  • utvrđivanja ovulacije
  • prohodnosti jajovoda
  • praćenja izgleda materične šupljine
  • postavljanja dijagnoze rane trudnoće
Ovulacija se može utvrditi ocjenom promjena sluznice maternice te praćenjem rasta jajne stanice. Pomoću ultrazvučnog kontrasta, Echovista, ocjenjuje se izgled maternice i prohodnost jajovoda.
Naručite se na pregled  preko UPIT-a na portalu ePIRH.

Poveznica (LINK) na članak Zdrava trudnoća