Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Hrvatsko njemački rječnik

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Dvojezični besplatni online hrvatsko njemački rječnik sadrži riječi iz svakodnevne upotrebe, pojmove iz različitih područja znanja, prirodnih i društvenih znanosti te njihovih disciplina.

Obrađeni su pojmovi iz umjetnosti, sporta, tehnike, industrije, administracije, trgovine…

Sadržaj hrvatsko njemačkog imenika osim urednika dodaju i registrirani korisnici portala. Nakon registracije registrirani korisnici  mogu dodavati pojmove iz njihovog područja i stvarati bazu rječnika koja će biti prilagođena njihovim potrebama. Nakon dodavanja sadržaja u hrvatsko njemački rječnik, sadržaj pregledava urednik i lektor te je potrebno oko tri tjedna kako bi sadržaj bio postavljen na portal i dostupan korisnicima. Sve nove dodane riječi, fraze korisnici mogu  vidjeti dnevniku promjena.

Za prevođenje sadržaja nije potrebna registracija, ali samo registrirani korisnici mogu sudjelovati u kreiranju rječnika te dobivaju obavijesti na mail o novim sadržajima.

Kod dodavanja sadržaja korisnici ne samo da mogu dodavati riječi iz suvremenog standardnog jezika i prijevode, već mogu dodavati i nestandardne oblike  - regionalne, razgovorne i dijalektalne. Sve te dodane riječi naravno će prije objavljivanja pregledati urednik. Sadržaj rječnika obogaćen je i sa povijesnim slojem , izvedenicama, stručnim nazivima, frazama…

Svi koji žele pouzdane prijevode sa hrvatskog jezika na njemački jezik, obavijesti o značenju, besplatni online rječnik nezaobilazan je izvor podataka.

Cilj tima besplatnog online njemačko hrvatskog rječnika je osigurati svim korisnicima (prevoditeljima, sudskim tumačima, profesorima, učenicima, tvrtkama…)pristup velikoj bazi pojmova i njihovih prijevoda te omogućiti onima koji žele kreiranje istog.

Svima koji su se odlučili registrirati i sudjelovati u oblikovanju baze rječnika unaprijed se zahvaljujemo.