Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Postupak etažiranja

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Postupak etažiranja podrazumijeva uspostavljanje vlasništva nad točno određenim dijelom zgrade, odnosno nad stanom i njemu pripadajućim prostorijama (garažama, tavanima, podrumima…). Kad se obavi postupak etažiranja vlasnik može upisati stan i njemu pripadajuće prostorije u zemljišne knjige. Ako zgrada nije etažirana, onda vlasnik nema definiran vlastiti prostor.
Dokaz da je netko vlasnik stana, poslovnog prostora ili neke nekretnine je izvadak iz zemljišnih knjiga. Ako zgrada nije etažirana onda se ne može upisati u zemljišne knjige. Vlasnik neetažirane zgrade u nekim slučajevima svoje dokumente može pronaći u knjizi položenih ugovora.

Zašto je potrebno provesti postupak etažiranja?

Vlasnici stanova koji su etažirani i uknjiženi mogu zatražiti:
  • Hipotekarni kredit
  • Prodati nekretninu
  • Podijeliti obiteljsku nekretninu
  • Napraviti ostavinsku diobu
  • Kod troškova održavanja i upravljanja pojedinim objektima utvrditi udio pojedinih vlasnika
Postupak etažiranja može se izvršiti kod kuća s dva i više stanova te kod zgrada sa stotinama stanova.
Obratite se s povjerenjem tvrtki Marcon  HM i dogovorite termin za savjetovanje u postupku etažiranja zgrade, kuće ili poslovnog prostora u uredovno vrijeme od 8:00 ujutro do 18:00 sati od ponedjeljka do petka na telefon +385 (0)1 611 6580.

Za detaljnije informacije pošaljite UPIT preko portala ePIRH.

Adresa:
Poljička ulica 5 
10000 Zagreb