Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Postupak TIG zavarivanja

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Jedan od postupaka zavarivanja zove se TIG. Za početak pogledajmo što skraćenica znači.

- T je Tungsten (Wolfram)m to je elektroda s kojom radimo
- I znači Inert
- G značu gas što predstavlja plin

Dakle TIG zavarivanje je takva vrsta zavarivanja koja se radi s volframovom elektrodom u inertnom plinu argon. Kad počnete zavarivati na dodir gumba na pištolju za zavarivanje su argon plin i početna struja zavarivanja. U vrijeme topljenja materiala zavarivač oslobađa pritisak. Kad zavarivač oslobodi pritisak (tlak), isključuje se početni protok i uključuje se izabrani , a bit će postavljena struje za zavarivanje. Kad prestaje s zavarivanjem ponovno pritisne tipku na pištolju za zavarivanje. Za sve tipove zavarivanje je vrlo važno da se za zavarivanje vrši ispravno.
Ova vrsta aparata za zavarivanje je malo drugačija od običnih, jer za svoje djelovanje zahtijeva Wolframove elektrode i plin argon. Jedna od tvrtki koje vam nudi aparate za zavarivanje i kompletnu opremu za TIG zavarivanje je tvrtka IPO alati. U njima možete dobiti različite inverter aparate za TIG zavarivanja. Jedan od modela za zavarivanje koje nude je TIG 200P ACDC IGBT NT FREE Digital. Ovaj model aparata za zavarivanje je profesionalni model, koji se napaja mikroprocesorima. Može se koristiti za TIG zavarivanje aluminija, bakra, inoxa i drugih materiala. Ako želite koristiti profesionalni aparat za zavarivanje onda je taj model definitivno pravi izbor za svakog tako amaterskog kao i profesionalnog zavarivača.