Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Stručni ispit zaštite na radu

Radauševa 3
Zagreb ...
Više...
Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
  

Stručni ispit zaštite na radu propisan je člankom 25. Zakona o zaštiti na radu. Pravilnikom za ovaj stručni ispit utvrđeni su uvjeti stručne spreme i radnog iskustva te  sadržaji i načini polaganja  za stručnjake zaštite na radu.
Tko je stručnjak ZNR-a? 
Osoba koja ima odgovarajuću stručnu spremu i određene godine radnog iskustva te položi stručni ispit zaštite na radu . Osobe koje na poslovima zaštite na radu rade dulje od dvadeset godine su stručnjaci zaštite na radu iako nisu položili stručni ispit zaštite na radu. Specijalist medicine rada  može biti stručnjak ZNR-a ako na poslovima medicine rada radi najmanje pet godina.
Poslove koje mogu obavljati stručnjaci mogu biti:
  • u ovlaštenoj ustanovi
  • kod poslodavaca
  • u trgovačkom društvu zaštite na radu
Poslovi koje osoba s položenim ispitom zaštite na radu - stručnjak može obavljati:
  • Voditelj službe
  • Samostalni stručnjak
  • Stručnjak u sustavu službe
  • Suradnik u službi
Osobe  sa stručnom spremom i godinama radnog iskustva polagati će ispit ovisno o djelatnosti poslodavca.
Stručni ispit zaštite na radu ima opći i posebni dio. Svi kandidati imaju isti opći dio koji sadrži poznavanje pravnog uređivanja, socijalne sigurnosti, zaštite i sigurnosti zdravlja radnika te procjene opasnosti vezane za zdravlje i sigurnost radnika.
Posebni dio ispita obuhvaća pisanje i obradu stručnog rada.
Udruga za promicanje zaštite na radu – UPZ organizira tečajeve za polaganje stručnog ispita zaštite na radu za stručnjake ZNR. Osim tečajeva UPZ organizira okrugle stolove, susrete diplomiranih inženjera sigurnosti, različite tribine, organizira savjetovanja, radionice, seminare za ovlaštenike i povjerenike ZNR-a...
Kako biste uspješno položili stručni ispit zaštite na radu i poslije nadograđivali znanja iz ovog područja  potražite savjet od Udruge za promicanje zaštite na radu – UPZ te im pošaljite UPIT za detaljnije informacije.
Poveznica (LINK) na Procjena rizika