Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Baždarenje

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
 Trebate baždarenje - umjeravanje vaga?
Nazovite Tehničar Servag d.o.o. - 
+385 (0)98 354 589.Baždarenje (umjeravanje vaga) je provjera ispravnosti mjernog instrumenta, odnosno u širem smislu  podrazumijeva provjeru valjanosti, objektivnosti i osjetljivosti, a užem smislu baždarenje je utvrđivanje standarda-normi mjernog instrumenta pomoću kojih će se ocijeniti ispitanikovi radovi ili obilježja.Baždarenje se radi zato što na osnovu originalnih bruto rezultata koji se postižu na mjernim instrumentima se ne mogu uspoređivati rezultati, čak ni u testovima koji mjere isto, te čak i postotci ne osiguravaju pouzdanu usporedbu rezultata dobivenih u raznim mjerenjima. Originalni bruto rezultati dobivaju smisao tek kada se dovedu u odnos s odgovarajućim standardima.

Dvije opcije su moguće ako se tijekom umjeravanja (baždarenje) otkrije da je vaga izvan dozvoljenih granica:
  • Vaga će se podesiti, vrati u raspon dozvoljenih greški i ponovo umjeriti
  • Vaga će se umjeriti u stanju kakvom je, te će korisnik pratiti i dokumentirati otklon u mjerenju tijekom vremena.
  • Baždarenje je važno kako bi se potvrdilo da oprema kojom mjerimo točno mjeri, odnosno da se pokaže koliko ta oprema griješi. U radu s opremom, te greške se mogu koristiti u daljnjim mjerenjima i izračunima. Ne postoji niti jedan mjerni uređaj na svijetu koji mjeri s 100% točnošću. Svi griješe i to je normalno, te je samo bitno utvrditi koliko griješe, kolika su im odstupanja i s kojom mjernom nesigurnošću je izračunato.

Izričit period (baždarenje) umjeravanja nije određen pravilnikom. Ovisi o stabilnosti samog uređaja, učestalosti korištenja, uvjetima rada u kojim se koriste...Jednom godišnje se baždare vage i utezi, ali ako je potrebno to može biti češće.
Laboratorij tvrtke Tehničar Servag d.o.o. akreditiran je prema međunarodnoj Normi HRN EN ISO/IEC 17025:2007 od HAA, kojom se potvrđuje da zadovoljavaju sve zahtjeve kao davatelji usluge umjeravanja (baždarenje). Djelatnici laboratorija su osposobljeni i odgovarajući obučeni za baždarenje, te se redovito usavršavaju i nadgledaju.

Karta:

Crnojezerska 18
10000 Zagreb


Poveznica (LINK) na članak Digitalne vage