Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Digitalne vage

Upit
Proizvodi i usluge
AkcijeTrebate digitalne vage?

Tvrtka Tehničar Servag d.o.o. se bavi  prodajom, servisom umjeravanjem i ovjeravanjem vaga. Djelatnici tvrtke su stručno educirani, te su pohađali različite stručne seminare i servisne treninge. Na zadovoljstvo svih svojih poslovnih partnera, cilj im je unapređenje kvalitete usluga uz pridržavanje propisanih normi.
Akreditirana je za normu HRN EN ISO/IEC 17025 od strane HAA, te obavlja umjeravanje mjerila mase u laboratoriju tvrtke i na mjestu postavljanja.

Gdje?
Crnojezerska 18, ZakrebU mnogim proizvodnim procesima, transportu, suvremenoj trgovini i laboratorijima digitalne vage su nezaobilazna oprema. Digitalne vage za točno određivanje mase koriste piezoelektrike. Pojava stvaranja električnog naboja , ujedno i električnog naboja, na površini odrezanog kristala, koji je elastično deformiran vanjskom silom naziva se piezoelektrični efekt.
Ovisno o uporabi digitalne vage dijelimo na :
  • Trgovačke vage
  • Vage za industriju
  • Laboratorijske vage
Trgovačke digitalne vage se koriste za delikatesne proizvode koje koriste trgovci ili samoposlužne vage za voće i povrće. Imaju ugrađen printer za ispis samoljepljive etikete s nazivom artikla, bar kodom i težinom. Neki modeli se mogu umrežiti , te mogu pohraniti određen broj artikala , više dimenzija etiketa, mogućnost prijavljivanja trgovca, više robnih grupa...
Digitalne vage za industriju, ovisno o namjeni i snazi za različite potrebe i aplikacije, dijelimo na više tipova:
  • Kompaktne stolne
  • Platformske podne vage, visoke rezolucije i kapaciteta
Postoje modeli za suho i vlažno okruženje, većim i manjim mjernim plohama, kontrolne vage, vage za brojanje komada, stolne, podne i kompaktne. U skladu s očekivanom namjenom je radno područje i preciznost vage.
Za precizno određivanje mase tvari koristi se analitička digitalna vaga. Točnost rezultata analize ovisi o točnosti vage, odnosno o njenoj preciznosti i ispravnosti. Ove vrste vaga koristi se u zlatarnama, laboratorijima, muzejima, proizvodnji...Najčešći tip je analitička digitalna vaga kapaciteta ispod 300 g. Velike su preciznosti i malog kapaciteta.

Poveznica (LINK) na članak Servis vaga