Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Linearni aktuator

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Što je linearni aktuator? Vrlo jednostavno, linearni aktuator je namijenjen podizanju i premještanju tereta. Nije bučan ni težak, ima pouzdani učinak djelovanja te ga je lako održavati.

Linearni aktuator je izvršni element za linearno pokretanje ili pozicioniranje vrata, platformi, medicinskih pomagala, sprava za vježbanje i gdje god je potreban linearni pomak. Također, linearni aktuator ćemo upotrijebiti tamo gdje nije moguća upotreba hidrauličnih ili zračnih cilindara.

Linearni aktuator u primjeni

U principu može se reći da je linearni aktuator skupina uređaja koji pretvaraju upravljačku energiju u linearno gibanje. Pri tom procesu događa se transformacija električne energije u mehaničku. Linearni aktuator ili pokretač se široko koristi i u sustavu središnjeg zaključavanja automobila.

Svaki linearni aktuator je zapravo i mjenjač. U odnosu na osovinu motora, kretanje šipke u sredini je moguće i okomito i paralelno tako da prenesena sila može biti dvosmjerna.

Jedna od prednosti je da je moguće naći linearni aktuator i za primjenu pri teškim klimatskim uvjetima i agresivnoj prirodi posla. S obzirom da ne zahtijeva posebno održavanje i popravke, linearni aktuator se može proizvesti za rad na negativnim temperaturama i sa zaštitom od nepovoljnih vremenskih utjecaja.