Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Linearni ležajevi

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Što su linearni ležajevi i za što se koriste?

Na tržištu je moguće naći veliki broj različitih ležajeva koji se koriste u razne svrhe. Tako su i linearni ležajevi našli svoje mjesto u većini industrijskih poslova. Linearni ležajevi su jako traženi do te mjere da su proizvođači i njihovi znanstvenici proveli istraživanje kako bi se došlo do najpoželjnijeg mogućeg modela. Najpoželjniji linearni ležajevi su dugovječni i spremni za uporabu dugi niz godina.

Linearni ležajevi bi trebali imati veliki kapacitet opterećenja a maksimalni kapacitet se može ostvariti opterećenjem raspoređenim ravnomjerno na svim dodirnim točkama u istom trenutku. S obzirom da se linearni ležajevi mogu okretati i oko osovine, raspored opterećenja može varirati ovisno o pokrivenim dodirnim točkama, te samim time varira i opterećenje koje linearni ležajevi mogu podnijeti.
Razina opterećenja, kad su u pitanju linearni ležajevi, je samo jedan od faktora koji mogu utjecati na dugovječnost linearnog ležaja.

Neki od drugih faktora koji mogu utjecati na njihov vijek su očekivana putna dugovječnost, kratki takt i tvrdoća osovine. Linearni ležajevi, za razliku od drugih vrsta ležaja ne zahtijevaju posebnu vrstu osovine. Mogu se koristiti različite osovine izrađene od različitih materijala.

Neki od drugih čimbenika koji mogu utjecati na dugovječnost linearnih ležajeva su temperatura i devijacija pri obavljanju posla. Na sreću, većina proizvođača nudi razne korekcije kod svih faktora.