Djelatnosti
Naziv obavijesti: *
Ime i Prezime:
Telefon / e-mail: *
Poruka: *
Popunjavanjem ovog obrasca poduzeće će dobiti vaš upit. Posredovani podaci pohranit će se također i u bazi ePIRH-a, zbog osiguravanja transparentnosti poslovanja, za razdoblje od jedne godine.

Omega 3 maslene kiseline

Upit
Proizvodi i usluge
Akcije
Omega 3 masne kiseline su ključne za zdravlje srca, mozga, očiju i zglobova. Pomažu pri uklanjanju kroničnih upala te se zbog svog blagog djelovanja preporučuju i trudnicama za vrijeme trudnoće i dojenja.

Iako se za masne kiseline smatra da su loše za zdravlje, omega 3 masne kiseline su dragocjene zbog pozitivnog utjecaja na zdravlje. Omega 3 štite srce i krvne žile sniženjem triglicerida, modulacijom upalnih procesa i antiaritmijskim djelovanjem. Još su poznate po pleiotropnom djelovanju, sprečavanju agregacije trombocita,  pomažu kod simptoma depresije, poremećaja sna i smanjenog libida te reguliraju krvni tlak.
Posjeduju jedinstvenu sposobnost ubrzanog uklanjanja lipida iz krvi poslije jela te na taj način štite i pospješuju metaboličke procese.

Glavni izvori omega 3 masnih kiselina su plava riba kao sardina, skuša, tuna i inćuni, te riba iz hladnih sjevernih mora kao što su haringa, bakalar ili losos. Omega 3 kiseline nalazimo još u algama, plodovima mora, sjemenkama i orašastim plodovima. Preparati koji u svom sastavu nose koncentrat ribljeg ulja su također pojačani omega 3 kiselinama. Vrlo su efikasni u regulaciji srčane aritmije koja može povećati rizik od srčanog udara.